Makina sanayisinde kullanılan birçok ürün, farklı sektörlere hizmet vermeye devam ediyor. Yenilenen teknolojinin güçlü yanları ile her geçen gün daha büyük bir ivme kazanan makinaların arasında ağır tonaj malzeme çevirme makinaları ve alüminyum işleme makinaları yer alıyor. Bu makinaların ne işe yaradığını merak ediyorsanız, sizin için hazırladığımız yazımızı inceleyebilirsiniz. Alüminyumun farklı şekillerde birçok alanda kullanıldığından bahsetmiştik. Haddeleme işlemi sonrasında endüstri kullanımına uygun haline gelir. Daha sonra ise alüminyum işleme uygulamalarıyla daha fazla direnç ve şekil kazanır.

20200917 082441

Makina İmalatında Verimlilik Nedir?

Bu Yazı İlginizi Çekebilir.

Alüminyum İşleme Makinaları Fiyatları

Her alanda kullanılan alüminyum malzemenin işlenebilmesi için özel makinalara ihtiyaç duyulur. Alüminyum profillerin kesimi sonrası yapılacak her işleme özel aparatlar üretiliyor. Alüminyum levha, slap, profil, otomatik kasalama makinaları ya da döküm işlemi için farklı makinalara ihtiyaç duyulur. Alüminyum işleme için belirlenen fiyatlar da farklılık gösterir.
Doğada boksit olarak çıkan, katkı maddeleri kullanılarak yüksek haddede işlenen, elektroliz işlemine maruz bırakılarak sıvılaştırılan alüminyum her alanda kullanılır. Alüminyum şekli ise hangi sektörde kullanılacaksa dikdörtgen ya da silindir şeklini alır. Yüksek kaliteli alüminyum malzemenin işleme fiyatları için alanında uzman üreticiden fiyat alabiliyorsunuz.

Alüminyum İşleme Makinaları Fiyat Aralığı

Alüminyum profil işi yapan birçok firma, kolay kullanım sağlayan alüminyum makinalarını kullanabiliyor. Alüminyum işleme hizmetinde profiller için bazı işlemler uygulanıyor. Bu işlemlere ve alüminyum türüne göre fiyatlandırma yapılıyor. Alüminyum işleme alanında uzman makina üreticileri tarafından en uygun fiyatla ve garanti ile işleme uygulaması tamamlanıyor.

Alüminyum işlemede;

  • Delme pres atölye ekipmanları
  • Slot
  • Profil kayıt kertme

Bu işlemlerin yapılması mümkündür. Profiller dışında kalan alüminyum levhalar için de ayrı işlemler yapılıyor. Kertme işlemleri alüminyum doğramalarda yapılabiliyor. Cephe doğrama gibi sistemlerin takviyeli olarak orta kayıt kertme işlemi yapılır. Aynı zamanda cephe, panel sistemi gibi uygulamalarda da yatay kayıt kertme işlemleri yapılabiliyor.

aluminyum testere 8

Makine İmalatında Güvenlik Hakkında Bilmeniz Gerekenler.

Bu Yazı İlginizi Çekebilir

Neden Alüminyum İşlenir?

Metallerin sektörlerde kullanımı, endüstriye katkısı oldukça fazladır. Özellikle alüminyum malzemenin kullanışlı olması, düşük maliyeti bu alaşımın kullanımını yaygınlaştırıyor. Alüminyum alaşımının farklı kullanımlara sahip olması; altıgen, kare, dikdörtgen, levha, silindir gibi şekillere sahip olması kullanımını artırıyor.
Doğada en fazla bulunan malzeme olma özelliğine sahip olması ve işlenebilme alternatifleriyle sektörlerde kullanımına devam ediliyor. Otomotiv sektöründe kullanılan çelik malzemenin yanı sıra alüminyum işleme makinaları ile işlenen alüminyum birleştiğinde hafif bir malzemenin ortaya çıkmasını sağlar.

Alüminyum Çubukların İşlenmesi

Alüminyum çubuk, korozyona dirençli, koruyucu oksit kaplamasıyla en dayanıklı malzemeler arasındadır. Deniz suyunda dahi uzun süre ömre sahiptir. Alüminyum işlemede direnç artırıcı anotlama, cila ya da boya işlemi yapılır.
Alüminyum işleme makineleri sayesinde farklı metallere uyum sağlar. Hijyenik yapısı ise gıda sektöründe dahi kullanımını destekler. Doğaya zarar vermeyen, geri dönüşümü oldukça kolay malzemeler arasındadır. Ekonomik olarak işleme fiyatlarına sahiptir.

aluminyum testere 7
Alüminyum İşleme Kullanım Alanları Nelerdir?

Alüminyumun farklı şekillerde birçok alanda kullanıldığından bahsetmiştik. Haddeleme işlemi sonrasında endüstri kullanımına uygun haline gelir. Daha sonra ise alüminyum işleme uygulamalarıyla daha fazla direnç ve şekil kazanır.
Makine üretiminde ya da makine ekipmanlarının üretiminde alüminyum malzeme kullanımı yaygındır. Alüminyum çubukların kullanıldığı hidrolik çapak kesme giyotini gibi makinelerde, mühendislik alanına ya da önemli bileşenlere katkısı büyüktür. Kullanım alanlarına bakıldığında; uçak, hava savunma, tıbbi montaj, yarı iletken, silah, otomotiv ve gıda gibi sektörlerde kullanılıyor.
Alüminyum malzemenin işleme süreçlerinde uzman ekip ile destek veriyor. Makine prototipleri oluşturma masrafınızı en aza indirgiyor, Ar-Ge maliyetlerinizi düşürüyor. Alüminyum işleme uzmanlık gerektiren bir alandır. Makine üreticileri arasında en başarılı üretici firmalar tarafından işlenen alüminyum malzeme, önemli bir ekipman parçasına, makineye ya da malzemeye dönüşüyor.

İmalatınız yaptığımız makinalarımızı görebileceğiniz Youtube Kanalımız