Ana işimiz, makina geliştirilmesi ve üretilmesidir. Meşe Makina, 2009 yılında Bursa’da kuruldu ve o zamandan beri üretim tesislerinizi donatmak için makina imalatı yapıyor ve yoğun bir şekilde çalışıyor. Uzman ekibimiz sayesinde ihtiyacınıza özel makinelerinizi inceliyor, geliştiriyor ve üretiyoruz. Bursa’da Makina İmalatı ve İmalat Süreçleri.

Bireysel makinelerden tamamen entegre ve müşteriye özel hatlara kadar çözümler sunuyoruz. Hepsi katı kalite gereksinimlerini karşılar ve Meşe Makina uzmanlığını sunar. Kalitemizin ardındaki makina imalatı süreçlerimize göz atmak için yazıyı okumaya devam edin.

Bursa, Türkiye’nin en önemli sanayi şehirlerinden biridir ve makine imalatı da şehrin ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Bursa’da faaliyet gösteren çok sayıda makine imalat firması, otomotiv, tekstil, gıda, plastik gibi farklı sektörlere yönelik geniş bir yelpazede makine üretmektedir.

Bursa’daki makine imalat firmaları, modern üretim tesislerine ve yetenekli personele sahip olarak yüksek kaliteli ve dayanıklı makineler üretmektedir. Ayrıca, birçok firma AR-GE çalışmalarına da önem vererek yenilikçi ürünler geliştirmektedir.

İmalat Nedir?

İmalat terimi , alet, insan emeği, makine ve kimyasal işleme yoluyla hammaddelerin veya parçaların işlenmiş ürünlere dönüştürülmesini ifade eder.

İmalat, işletmelerin bitmiş ürünleri kullanılan hammaddelerin değerinden daha yüksek bir maliyetle satmalarına olanak tanır. Büyük ölçekli üretim, temel varlıklar olarak montaj hattı süreçleri ve ileri teknolojiler kullanılarak malların seri üretilmesine olanak tanır . Verimli üretim teknikleri, üreticilerin daha düşük maliyetle daha fazla birim üreterek ölçek ekonomilerinden yararlanmalarını sağlar .

boru kesim makina imalatı

boru kesim makina imalatı

Makina imalatı yapan firmalar nasıl süreçler izler

1. Makina üretiminde ilk planlama aşaması

Müşteriden ürün planları ve kalite spesifikasyonları alıyoruz. Üretim yöntemi ve genel program için bir teklif hazırlıyoruz ve bu bilgilere dayanarak kaba bir maliyet tahmini hesaplıyoruz. Bunu yaptıktan ve diğer konuları ele aldıktan sonra, önerilen ürünü ticari ölçekte üretmenin fizibilitesini değerlendiriyoruz.

2. Ürün Geliştirme Aşaması

Projenin fizibilitesini kurduktan sonra kalıpların tasarımı ve imalatı üzerinde çalışıyoruz. Gerekli işleme makine ve araçlarını seçip temin ederek ürünün özelliklerini daha detaylı belirliyoruz.

3. Prototip üretimi / değerlendirme

Müşteriden alınan ürün planları ve kalite özellikleri ile Ürün Geliştirme Aşamasında belirlenen ürün özellikleri ve ürün imalat planlarına göre prototip üretiyoruz. Daha sonra, ürünün gerekli kalite standartlarını karşılayıp karşılamadığını belirlemek için müşteriyle birlikte çalışırız. Prototip gerekli kalite standardına ulaşana kadar bu ürün geliştirme, prototip üretimi ve prototip değerlendirme sürecini tekrarlıyoruz.

4. Ticari prototip üretim planlaması

Yüksek kaliteli ürünleri verimli bir şekilde üretebilen bir üretim hattı oluşturmak için, uygun bir imalat tasarımı ve yerleşimi öneriyoruz. Bunun için çekirdek tekniğimizin soğuk şekillendirme sürecini destekleyen CAE sistemini kullanarak bir çalışma simülasyonu gerçekleştiriyoruz.

CAE (Bilgisayar Destekli Mühendislik)
CAE, Mühendisleri ürün geliştirme ve üretim tasarımında destekleyen bilgisayarlı bir sistemdir. Ürün üretim sürecinin ürün performansını ve fizibilitesini önceden tespit ederek, daha kaliteli bir ürün ve daha yüksek bir ticari üretim verimliliği elde edilebilir.

5. Ticari Prototip Üretimi / Değerlendirme

Ticari prototip üretim planlama aşamasında önerilen üretim tasarımına ve yerleşim düzenine dayanarak, bir üretim hattı inşa ediyor ve ticari bir prototip üretiyoruz. Daha sonra, ürünün gerekli ticari üretim hattı kalite standartlarını karşılayıp karşılamadığını belirlemek için müşteriyle birlikte çalışırız. Bu ticari ölçekte prototip geliştirme, prototip üretimi ve prototip değerlendirme sürecini, prototip gerekli ticari üretim hattı kalite standardına ulaşana kadar tekrarlıyoruz.

6. Muayene, Sevkiyat, Teslimat

Tamamlanan ürünler, herhangi bir kusur veya kusur olmadığından emin olmak için manuel olarak ve makine ile yakından incelenir. Yalnızca muayeneyi geçen ürünler müşteriye teslim edilir, kontaminasyonu veya hasarı önlemek için özenle paketlenir.

 

Bu yazı ilginizi çekebilir. Hidrolik Presler Nasıl Çalışır?

Bursa'da Makina İmalatı

Hidrolik presin uygulaması Bursa’da Makina İmalatı

İmalat Süreci Türleri

Aşağıda 4 tür imalat süreci bulunmaktadır

Talaşlı imalat

İşleme için kullanılan aletler, katı malzemeleri, özellikle metalleri oluşturmak veya şekillendirmek için kullanılan hareketsiz, güçle çalışan birimlerdir. Biçimlendirme, bir iş parçasından fazladan malzeme kaldırılarak yapılır. Takım tezgahları, gelişmiş endüstrinin temelini oluşturur ve araç parçalarının üretiminde dolaylı veya doğrudan kullanılır.

Üç ana kategoriye ayrılırlar:

  • Geleneksel talaş yapma araçları.
  • Presler.
  • Modern takım tezgahları.

Geleneksel talaş yapma araçları, talaş olarak erişilebilen istenmeyen parçayı kırparak iş parçasını oluşturur. Presler, kesme, presleme veya uzatmayı içeren birkaç şekillendirme işlemi uygular. Geleneksel olmayan takım tezgahları hafif, elektrikle çalışan, kimyasal ve sonik güç uygular; aşırı ısıtılmış gaz; ve modern teknolojinin gereksinimlerini karşılamak için yaratılmış egzotik malzemeleri ve malzemeleri oluşturmak için yüksek enerjili bileşik kirişler.

Bursa'da Makina İmalatı

Bursa’da Makina İmalatı

Birleştirme

Her birleştirme yaklaşımının belirli tasarım ihtiyaçları vardır, bazı ortak ihtiyaçlar ise belirli bir birleştirme yaklaşımını önerebilir. Montaj tasarımı ve bağlantı elemanı seçimi kendi spesifikasyonlarını uygular.

Civatalama, örneğin standart bir sabitleme yöntemidir, ancak kaynak, tertibatların ağırlığını azaltabilir. Doğal olarak, iki yaklaşıma yönelik eklemler büyük ölçüde farklılık gösterecektir.

Bununla birlikte, tüm bağlantı modellerinde yük faktörleri, montaj etkinliği, çalışma ortamı, bakım ve onarım ve seçilen malzemeler gibi özellikler göz önünde bulundurulmalıdır.

Kaynak, genellikle imalat için uygun maliyetli bir yaklaşımdır. Üst üste binen malzemeler gerektirmez ve bu nedenle diğer sabitleme yöntemlerinin getirdiği fazla ağırlığı ortadan kaldırır. Bağlantı elemanlarının satın alınması ve stokta depolanması gerekmez. Kaynak, örneğin parçalar arasına monte edilen açılar gibi ekstra parçalarla ilgili maliyetleri de en aza indirebilir.

Şekillendirme

Metal şekillendirme, metalik bileşenleri metali deforme ederek oluşturma yaklaşımıdır, ancak herhangi bir parçayı çıkararak, keserek, parçalayarak veya kırarak değil. Bükme, eğirme, çekme ve gerdirme, imalatta birkaç önemli metal şekillendirme işlemidir. Bu üretim süreci için kalıp ve delme aletleri gibi metal pres uygulanmaktadır.

Döküm

Döküm, bir katının bir sıvı içinde çözüldüğü, uygun sıcaklığa ısıtıldığı (bazen kimyasal formülünü değiştirmek için işlendiği) ve daha sonra bir kalıba veya boşluğa eklendiği bir üretim sürecidir . Böylece, sadece bir adımda, karmaşık veya basit şekiller, eritme kabiliyetine sahip her türlü metalden üretilebilir. Son ürün, tasarımcının istediği herhangi bir düzenlemeye sahip olabilir.

Makinalarımızı Görebileceğini Youtube Kanalımız