İçindekiler Tablosu
Hidrolik Çapak Kesme Giyotini
Hidrolik borulara özel olarak tasarlanan birçok boru bükme makineleri üretiliyor. Bu borular 6-42 mm boruların işlenmesinde kullanılıyor. Boru bükme makinelerinin kullanımına özel olarak üretilen farklı üniteler de yer alıyor. Bunlar çapak alma ya da testere gibi ünitelerdir. Kesim sonrasında ortaya çıkan çapakların temizlenmesinde kullanılıyor. Üretim alanı ise yaklaşık 1 mt² alanda gerçekleşebiliyor.
Hidrolik boruların genişletilmesi ya da kesilmesi için birden fazla ünite eklenebiliyor. Boru kalınlıklarına göre boruların işlenmesi sonucu ortaya çıkan çapaklar, çapak alma aparatı sayesinde kolaylıkla alınır. Özellikle hidrolik çapak kesme giyotini diğer makinalar için en önemli yardımcıdır.
Bu yazı ilginizi çekebilir. Alüminyum İşleme Makinaları
Hidrolik Çapak Kesme Giyotini Fiyatları
Hidrolik çapak kesme giyotini fiyatları, kullanım amacına, sektöre ve özelliklere göre değişkenlik gösterir. Boru profil makinalarında kullanımı farklı ürünlerden oluşuyor. İç ve dış profil için çapak alma makinası, tel fırça özellikli çapak alma makinası, boru profil çapak alma makinası, çift taraflı borular için çapak alma makinası kullanılır.
Aynı zamanda farklı özelliklere sahip olan aynı anda birden fazla işlevi üstlenen makinalar arasında hem pah kırma hem de çapak alma özelliğine sahip makinalar vardır. Makinalar arasında yer alan otomatik kasalama makinaları ile üretimdeki malzemelerin kasa ya da kutuya yerleştirilmesi esnasında da çapak alma ünitesi kullanılır.
Hidrolik Çapak Kesme Giyotini Fiyat Aralığı
Malzeme üretimlerinde kesim işleminden kalan çapakların pürüzsüz olması adına temizleme işlemi önemlidir. Kullanılan hidrolik boru bükme makinalarının özelliklerine uygun standart ölçülerde üretilen çapak alma malzemeleri bulunuyor. Bu malzemelerin ölçülerine göre fiyat aralığı belirleniyor. Makina özelliklerinde olan pres atölye ekipmanları için de çapak alma giyotini kullanılıyor.
Neden Çapak Alma Giyotini?
Preslenen, üretilen, dökümü yapılan malzemelerin kenarlarında biriken çapakların alınması ürünlerin kusursuz olması için önemli işlemlerdir. Özellikle hidrolik boruların verimli çalışması, bükülen, alüminyum işleme makinaları üretimlerinde ve kesilen boruların kullanım alanında verimli çalışması adına tüm pürüzlerden metal yüzeylerin arınması gerekir. Yüzey işleme olarak yapılan çapak alma işlemi farklı metotlar kullanılarak yapılır.
Çapak alma işlemi manuel, bant zımpara, fırçalama ya da bant polisaj şeklinde olur. Boruların ucunda yer alan çapak alma işleminde iç-dış pah kırma, kesme, freze gibi boruların dönmesiyle çapraz fırçalanması sonucu elde edilir. Her işleme uygun malzeme ve ünite kullanılır. Makinalara yerleştirilmesinde kolaylık olması adına standart ölçülerde üretilir.
Çapak Kesme Giyotini Çalışma Prensibi
Alüminyum ya da diğer metallerden yapılan döküm işleminde oluşan çapaklar, performansı düşüren ve çalışma verimliliğini olumsuz anlamda engelleyen pürüzlerdir. Döküm, kesim ya da boru bükme işlemi sonrasında kullanılan çapak alma makinası destek ürünler arasındadır.
Kullanılan makinalarda;
- Giriş konveyör
- Döndürme, genişletme, çapak almak için kullanılan bıçak aparatı
- Çapak konveyör
- Çıkış konveyör
Ekran üzerinde verilen talimatlara göre çapak alınıyor. Çapak alma giyotini keskin bıçak yapısına sahiptir. Yüksek hızda en kısa sürede üretime yardımcı olur. Ürünlerin bu işlem sırasında zarar gömüyor olması ise hassas ayarlanabilmesinden kaynaklanıyor. Giyotin
Çapak Kesme Giyotin Özellikleri Nelerdir?
Kullanım alanları birçok sektöre uygun olarak üretilir ve geniştir. Kullanıcı dostu kullanıma sahiptir. Sıkma, kesme, bükme, hidrolik çapak kesme giyotini işlemlerinin hassas ayarlama ile yapılması, ürünün kusursuz olmasını destekliyor. Çapak alma sırasında ürün zarar görmüyor.
Çapak konveyörünün kullanılmasıyla çapaklar uzaklaştırılır. Yüksek devirli hız ile çalışır. Farklı silindir çaplarına sahip olup, istenilen kalınlıkta borular için kullanılır. Fazla yer kaplamaz ve üretim alanında sorunsuz bir çalışma sağlar.
İmalatınız yaptığımız makinalarımızı görebileceğiniz Youtube Kanalımız
Siz de fikrinizi belirtin