Endüstriyel Makina imalatı sanayi, hammaddelerden endüstriyel kullanıma yönelik ürünlerin imalatından sorumludur. Diğer endüstrilerin çoğunda daha fazla seri üretimi mümkün kılan, bu endüstrinin çıktısıdır. Devasa endüstriyel makinalardan basit ev makinalarına kadar çeşitli farklı makinaların yanı sıra donanım, kağıt ve ambalaj malzemeleri, cam ve diğer armatürler gibi diğer endüstriyel kullanım ürünlerinin üretilmesinden sorumludur.

Bununla birlikte, geniş ürün yelpazesine rağmen, hepsinin ortak bir işlevi vardır: işi tamamlamak için gereken insan enerji harcamasını veya insan gücünü ortadan kaldırmak veya azaltmak. Hangi tür makina kullanılırsa kullanılsın, herhangi bir ekonomi için hayati önem taşıyan birçok mal ve hizmetin zamanında ve uygun maliyetli bir şekilde üretilmesi çok önemlidir.

Makinalar, standart ve özel yapım olmak üzere iki geniş sınıfa ayrılabilir. Standart makinaların yapımı daha ucuzdur ve birçok farklı endüstri tarafından kullanılabilir. Ancak, genellikle yeni fabrikaların özel ihtiyaçlarını karşılayamaz. Özel yapım makina imalatı, standart ekipmandan daha pahalıdır, ancak daha karlı olma eğilimindedir. Oluşturulması daha uzun sürer, ancak alıcı tarafından istenen belirli özellikleri karşılaması için yapılır.

Endüstriyel makineler sektör fark etmeksizin hayatın bütün alanlarını kapsamaktadır. Endüstriyel makine üretimi bütün ticari alanların koşulsuz destekçisi olarak üretim ve imalat yapmaktadır. Gelişen teknolojinin bilimsel verilerle yapacağı mühendislik çalışmaları ve üretim faaliyetlerinden bütün sektörler yararlanabilmektedir.

Endüstriyel makina imalatı ayrıca yedi farklı bölüme ayrılabilir:

  • Tarım Makinaları
  • İnşaat Sektörü Makinaları
  • Madencilik makinaleri
  • Endüstriyel makinaler
  • Hizmet makinaleri,
  • Belirli bir endüstri için tasarlanmış özel amaçlı makinalardır.

Diğer dört bölüm, tüm endüstriler tarafından kullanılan makinaları içerir:

  • Havalandırma,
  • Isıtma ve soğutma ekipmanı,
  • Metal işleme ekipmanı,
  • Motor ve motorla ilgili ekipman ve diğer genel amaçlı makinalar.

Bu sektördeki birçok şirket, birden çok segmentte bulunan makinaları üreten şirketler grubudur.

Endüstriyel makina imalatı

Endüstriyel makina imalatı

Bu yazı ilginizi çekebilir. Makine İmalat Sektöründe Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Endüstriyel Makina İmalatının Tarihi

Makina imalatının tarihi, bireysel emekçilerin doğal kaynaklardan başkalarına fayda sağlayacak ürünler yaratmasıyla başladı. Endüstriyel makinalar erken örnekleri arasında silahlar ve temel tarım ekipmanları bulunur. Üretim, çıraklık eğitimi almış benzer işçilerden oluşan bir lonca tarafından gerçekleştiriliyordu.

18. yüzyıldaki Sanayi Devrimi, endüstriyel makina imalatı endüstrisi için büyük bir katalizördü ve beraberinde sektöre birçok yenilik getirdi. Bu yenilikler arasında, diğer makinaların üretimi için öncelikle buharla çalışan makinaların kullanılması da vardı. Bu, ürün üretmek için gereken insan emeğini daha da azalttı ve fabrikaların verimliliğini önemli ölçüde artırdı.

Bir başka yenilik de değiştirilebilir parçaların piyasaya sürülmesiydi. Değiştirilebilir parçalar ile fabrikalar ürettikleri şeyde uzmanlaşabilir ve bir bütün yerine makinanın sadece bir kısmını üretebilir ve makinalar, tüm makinalar yerine sipariş edilerek ve yeni parçalar oluşturularak onarılabilir. Henry Ford, 1900’lerin başında montaj hattını yaratmasıyla endüstriyel makina imalatı endüstrisini daha da ilerletti.

Makina İmalatı Eğilimleri

Verimlilik, üretim şirketlerinin kendilerini diğerlerinden nasıl ayırabilmeleridir. Bir şirket bir ürünü ne kadar verimli üretebilirse, daha düşük maliyetle o kadar çok ürün üretebilir. Bu da daha yüksek kar marjları ile sonuçlanır. Endüstrideki önemli bir eğilim, giderek artan yüksek teknolojili üretim tekniklerini kullanmaktır.

Firmalar, yerli ve yabancı rakiplerin baskısına yanıt olarak daha fazla teknoloji getirmektedir. Robotikler, bilgisayarlar ve programlanabilir ekipman yaygındır. Bu da artan verimlilik ve vasıfsız işgücü ihtiyacının azalması nedeniyle artan üretkenlikle sonuçlanır. Dış kaynak kullanımı, şirketler tarafından sıklıkla yapılan başka bir değişikliktir.

Kapıcılık veya güvenlik hizmetleri gibi fabrikanın birincil işlevinin bir parçası olmayan işler için işçi sözleşmeleri yaparlar; bu şekilde şirket ana faaliyetine daha fazla konsantre olabilir ve işletme maliyetlerini düşürebilir. Ancak, dış kaynak kullanımı için geleneksel pazarlar (yani Çin ve Hindistan) değişiyor.

Gelişmekte olan piyasalardaki artan ücretler nedeniyle, emek yoğun üretimin bir kısmı bu ülkelerden dış kaynak olarak sağlanmaktadır. Son olarak, üretim sürecinin kalitesini büyük ölçüde artıran Altı Sigma kalitesine ve en iyi üretim yöntemlerini bulmak için ürüne kıyasla sisteme bakmayı vurgulayan yalın üretim kalitesine artan bir vurgu var.

Örnek olarak, Ford’da, tahmini 7 milyar dolarlık tasarruf için tedarikçi sayısını 2.500’den 1000’e düşürecek bir plan yürürlükte. Bu, üretim sürecinin kalitesini büyük ölçüde artıran ve en iyi üretim yöntemlerini bulmak için ürüne kıyasla sisteme bakmayı vurgulayan yalın üretimdir.

Makina İmalatı Sektöründe Gelecek Öngörüsü

Bu sektörün gelecek öngörüsü, segmente ve konuma bağlıdır. Sektördeki daha eski, daha yerleşik segmentler de maksimum potansiyellerine ulaşmış gibi görünüyor; daha yeni iken, ilerleyen segmentler, gelecek yıllarda çok daha ileride büyümeye sahip gibi görünmektedir.

Ayrıca, şirketlerin daha verimli ve rekabetçi olmalarına izin veren son değişikliklere rağmen, endüstrinin daha olgun olduğu gelişmiş ülkelerde büyüme için çok az yer kaldığı görülüyor. Artan girdi maliyetleri ve sermaye harcamalarının azalması da marjları sıkıştırıyor ve fazla üretim yaratıyor, bu nedenle bazı ülkeler endüstride bir düşüş bile görebilir.

Üretim operasyonları, işletme maliyetlerinin daha düşük olduğu ve endüstrinin büyüme kaydettiği gelişmekte olan ülkelere doğru ilerliyor. Ayrıca, gelişmekte olan ekonomilerin büyümesiyle birlikte, diğer endüstrilerdeki daha fazla şirket, tesislerini ve diğer sermaye yatırımlarını genişletebilir veya geliştirebilir. Hatta daha fazla tesis inşa edebilir. Bu, kendilerine gerekli endüstriyel ürün ve makinaları sağlayan endüstri için güzel bir haber.

Meşe Makina Olarak Endüstriyel Makina İmalatı Sektöründe Yerimiz.

Meşe Makina 30 yıllık mühendislik tecrübelerini piyasa ile paylaşmak üzere 2009 yılında Bursa’ da faaliyetlerine başlamıştır. Firmamız yüksek üretim teknolojisi ile Türkiye ve tüm Dünyaya alışılmış standartların dışında ve yüksek kalitede endüstriyel makinalar sunmak üzere yola çıkmıştır.

Ar-Ge çalışmaları ve müşterilerinin talepleri doğrultusunda gelişerek her gün daha kaliteli makina imalatı yapmaktadır. Firmamız geçen yıllar içinde gerçekleştirilen bir çok proje ile makina ve otomotiv başta olmak üzere tüm sektörde kendini kabul ettirerek sağlam referanslar edinmiştir.
alüminyum işleme makinaları

Endüstriyel makina imalatı

İmalatını yaptığımız endüstriyel makinalar:

  1. Ağır Tonaj Malzeme Çevirme Makinaları
  2. Otomatik Kasalama Makinaları
  3. Poka Yoke Makinaları
  4. Pres Atölye Ekipmanları
  5. Otomotiv Plastiği İşleme Makinaları
  6. Alüminyum İşleme Makinaları
  7. Özel Amaçlı Hidrolik Presler
  8. Ambalaj Bobin Dilimleme Makinası

Ar-Ge çalışmaları devam eden endüstriyel makina imalatlarımız:

  1. Saç Düzleştirme Makinası
  2. Destecker Ünitesi
  3. Endüstriyel Görüntü İşleme
  4. Hidrolik Giyotin

Birinci sınıf servis olanaklarıyla hassas şekilde üretilmiş ve çok yönlü makineler sunuyoruz. Şirketimizdeki herkes, hem ürünlerde hem de hizmetlerde kalite konusundaki sağlam ve net yaklaşımımızı sürdürüyor.

Meşe Makina, tüm operasyonlarda sürdürülebilir verimlilik sağlamak için verimli çalışır. Ortaklarımızın başarılarının bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.

Makinalarımızı Görebileceğiniz Youtube Kanalımız