Yeni teknolojiler ortaya çıktıkça, makina imalatı süreçlerini ve operasyonlarını yeniden tasarlamalarına olanak tanıyan heyecan verici yeni fırsatlardan yararlanıyor. Bununla birlikte, hangi tür teknolojilere yatırım yapmaya değer ve hangilerinin bekleyebileceğine karar vermek zor olabilir. Endüstri 4.0’ın gücünden yararlanmak isteyen makine üreticilerinin 2021’de göz atmalarında fayda olacak en önemli makina imalatı hakkında 5 trendin bir listesini hazırladık.

kalıp çevirme makina imalatı

kalıp çevirme makina imalatı

Bu yazı ilginizi çekebilir. Özel Makina İmalatı Nasıl Yapılır?

1. 5G ile Akıllı Üretimin, Makina imalatı Üzerindeki Etkilerinin Farkına Varma

Makina imalatı, Akıllı fabrikalar, Yapay zeka, otomasyon ve Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi teknolojilerden yararlanmanın bir yolu olarak, her geçen gün daha fazla üretici bağlı cihazları fabrikalarına dahil ettikçe makine imalatı ortamında norm haline geliyor. Bu cihazlar, çevrelerini algılayabilir ve birbirleriyle etkileşime girerek daha akıcı ve verimli operasyonlar oluşturabilir.

Yaklaşan 5G ile, üreticilerin akıllı fabrikaların avantajlarından yararlanmaya devam etmek istiyorlarsa ağa etkili bir şekilde adapte olabilmeleri gerekiyor. Makina imalatçıları ve üreticiler için çok çeşitli avantajlar 5G ağları, yüksek kapasite, kablosuz esneklik ve düşük gecikme performansı ile yeni fırsatlar sağlar. Makina imalatının, bağlı araçları kullanmaya ve operasyonlarını yönlendirmek için verilerden yararlanmaya devam etmek istiyorlarsa 5G’ye hazırlanmaları çok önemli olacaktır. Makina imalatı 5G ile evrimleşecek diyebiliriz bir makina imalatçısı olarak 5G ye uzak kalamayız.

2. Otomasyon ve Robotik Yeteneklerini Geliştirme Makina imalatının olmazsa olmazıdır

Otomasyon ve robotik, akıllı üretim ortamlarında gelişir. İşbirliğine dayalı üretim alanlarına yönelik eğilim, otomasyon ve robotik teknolojilerin artan benimsenmesinde önemli bir rol oynadı. Bu teknolojiler, küçük ve orta ölçekli imalat şirketlerinde bile daha popüler hale geldi, çünkü üreticilerin her seferinde bir işlemi otomatikleştirmelerine olanak tanıyan artan yatırımlara izin veriyorlar.

Makine üreticileri olarak Nitelikli vasıflı işçi bulma mücadelesi, otomasyon ve robotik teknolojileri boşluğu doldurmaya yardımcı oluyor. İşbirlikçi robotlar, genellikle ortalama bir imalat işçisinin yıllık maliyetinde veya altında satın alınır ve bu da fabrikaların işgücünü etkili teknolojiyle desteklemesine olanak tanır. Tak ve çalıştır, uygulama kitleri gibi önceden tasarlanmış çevre birimlerinin kullanılabilirliğindeki artış da bu teknolojileri daha çekici hale getiriyor.

3. Makina İmalatı için Tahmine Dayalı Analitik ile Kapalı Kalma Süresini Azaltma

Tek bir saatlik kesinti süresinin 100.000 $ kayıp? Neyse ki, üreticiler veri, yapay zeka ve tahmine dayalı analitiği kullanarak planlı kesintileri% 50’ye varan oranda azaltabilir ve bazı durumlardaplansız kesintileri% 15 azaltmak. Bunun nedeni, tahmine dayalı analitiklerin üreticilere ekipmanlarının nasıl çalıştığını ve neden başarısız olduğunu daha iyi anlamalarını sağlayarak kesinti sürelerini önlemelerine olanak tanır.

Pazardaki değişiklikler ve aksamalar veya coğrafi zorluklar gibi açıklanamayan birçok değişken vardır. Bununla birlikte, üreticiler tahmine dayalı analitik ile daha akıllı ve daha hızlı kararlar alarak risklerini azaltabilirler. Tahmine dayalı analitik, üreticilerin makine bakımı ve tedarik zinciri optimizasyonu hakkında daha bilinçli kararlar almasına yardımcı olabilir ve bu da malların kalitesini, teslimat sürelerini ve genel müşteri deneyimini etkiler.

4. Uç Bilişim ve Siber Güvenliği Artırma

Veri noktalarını bağlama sorunlarını çözmek için uç hesaplama gerekir. Uç bilişim ile, şifreleme ve makine öğrenimi için daha fazla işlem buluttan ziyade cihazda yapılır ve güvenlik, tek bir kullanıcı yerine merkezi olarak yönetilir. Edge computing, tek tek aygıtta bazı işlemler yapmanıza ve ardından yanıtları fabrikaya geri vermek için verileri hızla taşımanıza olanak tanır.

Edge computing, işlem gecikmesini azaltırken daha az bant genişliği kullanır. Ayrıca sunabilir gelişmiş siber güvenlik satıcı tarafından güncellenen güvenlik özellikleri aracılığıyla ve belirli türlerdeki özel verileri buluttan uzak tutarak. Siber güvenlik, akıllı fabrikalar için kritik bir sorundur ve güvenli sistemlerin önemi, yalnızca 5G bağlantısı yaklaştıkça artacaktır. Edge bilişimin artırılmış siber güvenlik yetenekleri, onu üreticiler için daha çekici hale getiriyor.

Bu yazı ilginizi çekebilir. 2022’de Makina İmalatı ve Üretimin Geleceğini Şekillendiren 14 Trend

5. Makina İmalatında 3D Baskı Teknolojisini Kucaklamak

3D baskı endüstrisinin 2022’de 23,9 milyar dolara çıkması bekleniyor ve 2024’e kadar 35,6 milyar dolar2019 Wohlers Raporuna göre. Bu alandaki birkaç önemli gelişme, yazılımdaki gelişmeler ve yeni malzemelerin tanıtılması gibi bu büyümeyi besliyor. Bu ilerlemeler, toplu özelleştirme için inanılmaz bir gelecek potansiyeli sağlarken prototip oluşturmayı kolaylaştırmaya devam edecek. Makina imalatı için 3d baskı olmazsa olmazlardan olmuştur.

3D baskı gelişmeye devam ederken, makine imalat endüstrisini birkaç önemli yoldan dönüştürecek:

  • Otomatik montaj ile fabrikalar, hem plastik parçaların hem de 3D baskılı metal parçaların bir kombinasyonunu kullanarak çok parçalı montajları sorunsuz bir şekilde entegre edebilecek.
  • Üreticiler, tipik seri numarasından daha büyük bir veri yükü sunarak bilgileri yüzey dokusuna kodlayabilecekler.
  • İyileştirilmiş yazılım ve veri yönetimi, sonuçta son kullanıcılar için daha iyi sonuçlara yol açacak, iyileştirilmiş sistem yönetimi ve parça kalitesi sağlar.
  • Modern üniversite ve eğitim programları, tasarımcılara fabrikada daha iyi kullanmak için 3B baskı teknolojisinden yararlanmayı öğretiyor.

Meşe Makina, hantal ve güncel olmayan basılı ürün ve teknik kılavuzları gerçek zamanlı olarak kolayca güncellenebilen daha kullanışlı mobil belgelerle değiştirir. Daha fazla öğrenmek ister misiniz?

Akıllı Fabrikalar İş Yapma Şeklimizi Değiştiriyor

“Akıllı fabrika” veya “akıllı endüstri” kavramı uzun süredir ortalıkta dolaşmaktadır. Ancak son birkaç yılda ilgide bir artışa tanık oldu.

Akıllı fabrikalar, Avrupa, Türkiye ve Amerika’daki üretim ortamlarında operasyonları ve atölyeleri dönüştüren daha geniş “Endüstri 4.0” hareketinin bir parçasıdır.

Birinci ve ikinci sanayi devrimleri, buharla çalışan mekanizasyon ve montaj hatlarının yükselişi ile ilişkilendirildi. Üçüncüsü, üretimde bilgisayarların benimsenmesini gördü.

Industry 4.0, IIoT (nesnelerin endüstriyel interneti), büyük veri, makine öğrenimi, yapay zeka (AI) ve gelişmiş analitik gibi teknolojileri kullanarak otomasyona doğru ilerlemeye devam ediyor.

Makina imalatı hakkında daha fazla bilgi edinmek için bugün bize ulaşın.

Alüminyum İşleme Makinaları hakkında videomuz https://youtu.be/lmP7pwp2sGU